Change language: English
TOP Mentor 2024

TOP Mentoren begeleiden groepen met nieuwe studenten tijdens TOP Week. Als TOP Mentoren hebben jij en je mede-mentor een TOP Groepje onder jullie hoede en zorgen jullie ervoor dat de deelnemers de beste start van hun studententijd in Tilburg hebben. Daarnaast hebben jij en je mede-mentor de unieke kans om deze fantastische introductieweek opnieuw te beleven! 

 
Het registratieproces 
Je schrijft je samen in met je mede-mentor. Dit gaat als volgt: 
 1. Eén van jullie doorloopt het hele registratieproces via deze pagina. 
 2. Hij/zij vult op het einde de gegevens van de mede-mentor in. 
 3. De mede-mentor ontvangt een e-mail met een link om zich te registreren en jullie profielen aan elkaar te koppelen. 
 4. Als jullie beide geregistreerd zijn en jullie accounts zijn gekoppeld krijgen jullie een mail met informatie over het sollicitatieproces. 
 
Verschillende faculteiten (en HBO)
 • TiSEM: Als TiSEM student ben je mentor voor zowel als TOP als MAK. Wanneer jij en je mede mentor aan Tilburg School of Economics and Management studeren, meld je je dus aan als TOP Mentor én als Mak Introduction Day Mentor. Na TOP Week heb je geen verantwoordelijkheden meer. Meer informatie kun je vinden op: https://www.maktilburg.nl/students/mak-introduction
 • TLS: Als TOP Mentor voor een groepje met de studies Rechtsgeleerdheid, Ondernemingsrecht, Fiscaal Recht of Bestuurskunde ben je ook PASS mentor gedurende het academische jaar na TOP Week. Je helpt een werkgroep met academisch gerelateerde vragen en je helpt studenten door ze naar de juiste mensen door te sturen om problemen op te lossen. Je werkt samen met je docentmentor en zorgt dat studenten niet uitvallen. Om daarvoor te zorgen moet je zelf een aantal evenementen organiseren en bij verplichte evenementen aanwezig zijn. Hier staat een financiële compensatie tegenover. Voor vragen over het zijn van PASS mentor kun je mailen naar commisarispr@magisterjft. Mocht je het wel leuk vinden om eerstejaars te begeleiden tijdens hun eerste jaar, maar heb je geen interesse in TOP Week? Houd dan Canvas in de gaten over updates over het TLS-mentoraat voor de nieuwe lichting eerstejaars.  
 • TSB: Wanneer jij en je mede-mentor aan Tilburg School of Social and Behavioral Sciences studeren, dienen jullie de eerstejaarsstudenten na TOP Week het gehele academische jaar te begeleiden. Je bent verplicht om deel te nemen aan het Mentoraat Programma als student mentor en de studenten te begeleiden namens faculteitsvereniging IDEA. Voor meer informatie kun je mailen naar: info@idea-tilburg.com
 • Wanneer jullie aan een van de overige faculteiten studeren, beide aan een andere faculteit studeren of HBO student zijn hoeven jullie de studenten na TOP Week niet te begeleiden.
Let op: Er bestaat een kans dat jullie een groepje met (deels) internationale studenten gaan begeleiden. Dit betekent dat de voertaal dan Engels zal zijn. Houd hier rekening mee.


Ik ben al eerder TOP Mentor geweest

Selecteer:

Voorbereidingsdagen

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw rol als TOP-mentor, organiseren wij voorbereidingsdagen. Hier leer je wat er van jou wordt verwacht als mentor en leer je de andere mentoren op een leuke manier kennen. Het is verplicht om deel te nemen aan de voorbereidingsdag op vrijdag 19 juli. Mocht je dan echt verhinderd zijn, vindt er ook een voorbereidingsdag plaats op vrijdag 2 augustus. Geef hier aan op welk(e) dag(en) je aanwezig kunt zijn.
Optie:

Ik heb een vaste kamer in Tilburg

Selecteer:

Slaapplekken

Het kan zijn dat niet iedereen uit je groepje een kamer heeft in Tilburg. Om er voor te zorgen dat zij wel heel de week deel kunnen nemen aan de activiteiten tijdens TOP Week, vragen we jou en je mede-mentor om slaapplekken te regelen voor de mensen uit je groepje die nog geen slaapplek hebben. Geef aan of jullie als koppel minstens 8 slaapplaatsen kunnen voorzien.
Selecteer:

Overige informatie

Om je registratie compleet te maken hebben we de volgende informatie nodig: 

Studiejaar

Optie:

Ik ben lid van een studentenvereniging

Selecteer:
Optie:

Ik ben lid van een studievereniging

Selecteer:
Optie:

Ik ben lid van een sportvereniging

Selecteer:
Optie:

Mijn voorkeur voor eten ligt bij

Optie:

Ik heb een allergie

Selecteer:
Optie:

Samenstelling van de groep

Aankomende studenten hebben verschillende beweegredenen om deel te nemen aan TOP Week. Om de wensen van de studenten zo goed mogelijk in te schatten vragen wij ze om op een schaal aan te geven wat hun behoeften zijn van de volgende twee punten:
 • Cultuur en ontwikkeling: Meedoen aan TOP Week om de stad Tilburg te leren kennen en de mogelijkheden die Tilburg als (studenten)stad biedt op het gebied van culturele, persoonlijke en professionele ontwikkeling te ontdekken. 
 • Studentenleven en feest: Meedoen aan TOP Week om het studentenleven in Tilburg te leren kennen door middel van uitgaan en andere feestelijke/sociale activiteiten. 
We willen dit jaar de behoefte van de mentoren op deze vlakken ook meten om de groepsindeling zo nog beter te maken, maar let op: dit geeft geen garantie en is slechts een van de variabelen die mee wordt genomen bij het maken van de groepsindeling. 

Geef op onderstaande schalen aan wat jouw behoefte het beste representeert. 


Studentenleven en feest

0
10

Cultuur en ontwikkeling

0
10

Cultuur en ontwikkeling - studentenleven en feest

Cultuur en ontwikkeling
Studentenleven en feest

Motivatie

Schrijf een korte motivatie waarom je mentor wilt worden (max. 100 woorden). 

Ik ben ook bereid om TOP (pre-) master Mentor te worden

Tijdens TOP Week hebben we naast bachelor mentoren ook mentoren nodig voor het begeleiden van (pre-) master groepen. Geef hieronder aan of je eventueel ook interesse hebt om mentor te worden van een (pre-) master groep. 
Selecteer:

Ik ben bereid om eventueel TOP Crew te worden

Mocht je uiteindelijk geen TOP Mentor worden, ben je dan bereid om TOP Crew te worden tijdens TOP Week? Als TOP Crew help je de TOP organisatie tijdens TOP Week en draai je verschillende diensten gedurende de week. In ruil hiervoor ontvang je een vergoeding. Voor meer informatie over TOP Crew, kijk de TOP Crew pagina op onze website!
Selecteer:

Als je opmerkingen over inschrijving hebt, vermeld deze dan hieronder:


    
Toelichting

Je bent je nu aan het registreren als TOP Mentor voor TOP Week 2024! Het inschrijfproces bestaat uit de volgende stappen: 


 1. Productkeuze
 2. Je gegevens
 3. Controle studentnummer
 4. Het linken van je mede-mentor
 5. Bevestiging

Zorg ervoor dat je alle stappen doorloopt! We adviseren je om de 'terug knop' in je browser niet te gebruiken.


Contact

Heb je vragen over je inschrijving, TOP Week 2024 of Stichting Tilburg Orientation Program? Kijk op onze website, neem contact met ons op via topmentoren@tilburguniversity.edu of bel naar 06 42 09 21 70 en 013 466 28 49.